Makefactory

De Maakfabriek maakt kunst.

Dat doen we interactief en participatief. Het publiek wordt uitgedaagd en uitgenodigd om mee te doen, en geeft zo mede vorm aan de kunstwerken.

De Maakfabriek wil kunst gebruiken om mensen afstand te laten nemen van de dingen waartoe ze zich gewoonlijk als vanzelfsprekend verhouden. Het beschouwen van de dingen vanuit een ander perspectief geeft inspiratie, humor en creëert ruimte voor nieuwe mogelijkheden. De Maakfabriek wil mensen verwonderen, aanzetten tot reflectie en (sociale) duurzaamheid bevorderen.

De Maakfabriek is voor nieuwsgierige kinderen die houden van dingen bouwen, maken, onderzoeken en uitproberen.
Bij de Maakfabriek leer je dat zelfs de mafste ideeën nog kunnen worden uitgevoerd, als je maar op onderzoek uitgaat en gelooft dat het kan!
Verschillende kunstenaars werken mee aan de projecten: Dienke Groenhout, Marieke Scheijgrond, Gigja Reynisdottir, en per project zijn er meestal nog vele anderen. Hoewel we begonnen met kinderen zijn we inmiddels ook vaak met studenten en volwassenen aan de slag. Wij geven geen cursussen om technieken te leren maar wij werken en bouwen gezamenlijk aan projecten mede door jullie gemaakt! Hiernaast vind je een paar van de projecten die de Maakfabriek kunstacademie heeft gedaan.

De Maakfabriek werkte samen met:
Humanitas                   SolArt, Hanoi, Vietnam
Pantarijn                       Bellas Artes, Medellin Colombia
WUR                                Museum of Modern Arts, Hanoi, Vietnam 
bblthk                            Matsue, Saporro, Japan
Festival Woest
ArtEZ
Minerva                         En vele anderen!

Wil je met ons samenwerken of ons inzetten voor een project, beem dan graag contact op.