Maakfabriek op reis 2

De Maakfabriek op reis editie 2

Met een reizende werkplaats doen we met bewoners ‘lokaal’ omgevingsonderzoek en wisselen van perspectief. Samen bedenken we culturele projecten voor en met de omgeving en laten al reizend kunstwerken achter in het landschap.

Met de werkplaats trekken we rond in Afrika, India en Centraal-Azië.
In de landen die we bezoeken werken we samen met lokale culturele organisaties die ons helpen om meteen in de omgeving en in het lokale leven te staan. Dit zijn o.a.: 

 • Senegal: Diagn’art, een cultureel centrum voor dans en beeldende kunst in Saint Louis
 • Zambia: Barefeet Theater, een plek waar (ex-)straatkinderen met theater, dans, acrobatiek werken
 • Tanzania: Nafasi Art Space, een creatieve broedplaats in Dar es Salaam
 • India: Young Beansprout, een organisatie die ‘environmental education’ bevordert in Kolkata en Sandarhb, een AIR voor beeldende kunstenaars die ruimtelijk werk voor en met de omgeving maken.

Wil je ons helpen? En de Maakfabriek steunen? Dat kun je doen door een donatie te doen.

Wat krijg je als je iets geeft?

 • €5: Tof dat je het leuk vindt wat we doen! We houden je op de hoogte via email nieuwsbrieven
 • €10: Tof dat je het leuk vindt wat we doen! We houden je op de hoogte via email nieuwsbrieven
 • €25: Bedankt! We houden je op de hoogte via email nieuwsbrieven én je krijgt een kaart uit een van de landen!
 • €50: Je bent super! Bedankt! We houden je op de hoogte via email nieuwsbrieven én je naam komt in mooie letters op onze mobiele werkplaats.
 • €100: Te gek! Echt heel veel dank hiervoor! We houden je op de hoogte via email nieuwsbrieven én je ontvangt een uitnodiging voor een Maakfabriek supporters event, een rit in onze mobiele werkplaats en een persoonlijke presentatie van onze projecten.
 • €250: Wow! Dank dank dank dank!! Je bent geweldig! We houden je op de hoogte via email nieuwsbrieven én je ontvangt een unieke (originele) illustratie van onze projecten en avonturen per post.
 • €500: Wow! Dank dank dank dank!! Je bent geweldig! En te gek én super, en daarom krijg je al het bovenstaande in één pakket!
 • €750: Onze dank is eeuwig en we móeten persoonlijk afspreken om je te bedanken! We houden je sowieso op de hoogte via email nieuwsbrieven én horen graag van jou wat je na afloop van de reis het liefst zou willen horen/zien van ons. 

Hoe doneer je?  Klik hier om een donatie te doen.

De Maakfabriek is door de overheid geclassificeerd als culturele algemeen nut beogende instelling. Dat heet een ANBI status. Als je de Maakfabriek een warm hart toedraagt en een donatie wilt doen, dan mag je 125% van het gedoneerde bedrag (onder voorwaarden) aftrekken van de inkomstenbelasting (of als bedrijf van de VPB). Wil je meer weten over deze mogelijkheden, neem dan contact met ons op via maakfabriek.org@gmail.com.

Meer weten over wat we doen?
In 2014/2015 heeft de Maakfabriek ook een reis gemaakt. Een mooi voorbeeld van wat we doen is Project Barrio Triste, dat we in Medellín (Colombia) gedaan hebben.

Je kunt ons ook helpen met bouwen aan de bus, materiaal, leuke contacten in de landen die we bezoeken of met al je andere goede ideeën!
Alvast heel erg bedankt voor je steun!
Volg ons ook op Facebook: www.facebook.com/maakfabriek.makefactory