Stad Vol Verhalen

In oktober 2016 begonnen Humanitas, THUIS en de Maakfabriek aan een samenwerking. Het plan was om met het oog van een kunstenaar een ander licht te werpen op een probleemstelling van Humanitas. De uitdaging was complex: hoe vinden we meer maatjes voor het Tandem project van humanitas en vooral, hoe zorgen we ervoor dat de vooroordelen tegen mensen die een maatje zoeken worden weggenomen, omgevormd, verkleind…..? Een universeel probleem dat in elke samenleving hoge prioriteit zou moeten krijgen. Na een lang en mooi proces werd het eerste idee Stappen met Strippen uiteindelijk “Stad Vol Verhalen”. 

“Een stad is vol verhalen.
Grote verhalen, kleine verhalen, meeslepende of grappige verhalen. Iedereen heeft een verhaal. De meeste verhalen kennen we niet, en sommige hebben we al honderd keer gehoord.
Stad vol verhalen is de 2e editie van “Stappen met Strippen”.
Op deze middag krijg je de kans om in de bblthk een levend verhaal te lenen en iemand te spreken waar je normaal niet snel mee zou praten maar waar je wel graag mee zou willen praten.
Durf je eigenlijk te vragen naar hoe het voelt als je stemmen hoort in je hoofd? Of waarom iemand niet naar buiten durft?

Neem dan nu eens geen boek maar een persoon die je dat kan vertellen”

Foto’s: Dorien Roggekamp
Grafisch ontwerp: Maakfabriek