Edible Window Story

Nieuwe tentoonstelling in “Het Raam”
met workshop door Uno Fujisawa

Uno Fujisawa, geboren in Japan en nu woonachtig in Amsterdam, maakt Ikebana en Bento boxes.
Ze combineert de twee Japanse traditionele kunsten op een niet traditionele manier en noemt ze dan ‘eetbare verhalen’. Ikebana is het woord voor Japanse bloemsierkunst. De heel uitgebalanceerde en sobere stukken zijn zo op het eerste gezicht voor westerlingen misschien moeilijk te begrijpen. Hier houden we van uitbundige en volle bloemenbossen, waarbij we vooral het bloeien van de bloem, de lente en nieuw leven willen vieren. De truc van Ikebana, zegt Uno, is dat je waardering en schoonheid vindt in de gehele plant. Niet alleen als hij bloeit, maar ook als hij ontkiemt en afsterft.
Ze vergelijkt dit met de manier waarop zij haar Bento (Japanse Lunch boxes) maakt.
“Het is goed om respect te hebben voor wat je eet”, zegt Uno, “vanaf het zaadje tot de vrucht, tot de oogst. De energie die je erin hebt gestopt zul je uiteindelijk verteren.” Elk stukje voedsel dat je eet vertelt een verhaal. Dat verhaal wil Uno laten zien. Daarom maakt zij eetbare Ikebana om te bewonderen en om de kunstwerken daarna op te eten. Grof? Of humoristisch en eerlijk?
www.unobento.com

Op 14 november nodigen we je uit om te oogsten, en voor de ‘Edible Story’ Ikebana Workshop

De tuin is te bewonderen tot aan de oogstdag op 14 november.
Je bent van harte uitgenodigd om mee te oogsten en voor de workshop, waarin je je eigen ‘edible story’ gaat maken. Een opeetbaar verhaal met radijzen, gebaseerd op de Japanse Ikebana kunst en Uno’s Japanse Bento (lunch) kunsten. De voertaal van de workshop is Engels en het kost je niets! Klik hier om je op te geven (noodzakelijk vanwege corona).

Uno will give an ‘Edible Story’ Ikebana workshop and afterwards we will prepare some typical Japanese dishes with radish and eat them together.

You are welcome  on the 14th of November from 14:00 until 17:00
In a corona proof setting at Maakfabriek, Churchillweg 21, Wageningen.
14:00 Uno will introduce herself and her work.
14:30 Harvest at the Window galery.
15:00 Edible Ikebana workshop
16:00 Prepare radish based Bento
16:45 Eating our creations!

This workshop is for free, please subscribe by sending an email to maakfabriek.org@gmail.com

See you there!