Vertrek: naar Senegal

Verbouwing
Heel hartelijk bedankt voor al jullie steun, hulp en donaties die er gedaan zijn! Echt fantastisch!
Er was een behoorlijk lange radiostilte gedurende de zomer van ons. Dat had te maken met de enorme hoeveelheid werk die er verzet is. Met hulp van vele mensen.
Hier zie je een foto van de geweldige werkplaats die we nu hebben en die inmiddels klaarstaat in de haven van Antwerpen voor vertrek naar Namibië.

De Magirus had zijn vuurdoop al gehad op de Dag van de Eng waar wij mochten staan als het goede doel van de opbrengst van de oogst van de Eng dat jaar.

7 huizen
Al weer zo lang geleden leek het dat we de tentoonstelling 7 huisjes aan het maken waren en hebben aangekondigd in de nieuwsbrief, maar het resultaat was nog niet verteld. De tentoonstelling heeft inmiddels een maand gestaan in de openbare bibliotheek en in het Forumgebouw van de WUR in april. Dit zal ook nog vervolg krijgen met een gastles voor studenten internationale betrekkingen aan de WUR. En ze zullen nog op andere locaties te zien zijn.

Maakfabriek op reis
Inmiddels zijn wij aangekomen in Senegal om ons nieuwe project te gaan uitvoeren. De Maakfabriek crew was een hele dag langer onderweg dan gepland omdat bij aankomst op Schiphol na lang wachten en vertragingen, onze vlucht uiteindelijk werd geannuleerd. Maar dat vonden wij helemaal geen ramp aangezien we in een superdeluxe hotel verbleven, en de dag die we moesten wachten op de nieuwe vlucht in het zwembad, de sauna en het Turks stoombad hebben gezeten. Zo konden we super uitgerust aan de lange trip beginnen.

Saint Louis
En nu zijn we er, in St. Louis, Senegal!
In het Cultureel centrum Le Chateau, Diagn’art. Het weekend om te acclimatiseren en maandag aan de slag met het eerste project. Hier wat foto’s van het straatbeeld hier.

Plastic
Plastic het nieuwe (of niet meer zo heel nieuwe) wereld thema. Als je de bodembedekking kan wegdenken is het allemaal prachtig hier, maar zoom eens in op de foto’s. Dit is hoe het is…:

De rivier de Senegal is het afvoerkanaal van het plastic van de stad. Wat kunnen we doen? Wie komt met het geniale idee om te bedenken hoe dit kan worden verwijderd, voorkomen, verdwijnen?
Want dat is wat ons vanaf de eerste minuut bezighoudt. Hoe kan deze milieuramp worden gekeerd die zich wereldwijd afspeelt en voor het overgrote deel de verantwoordelijkheid is van grote westerse en Chinese producenten…