Zambia

Bij de grens wordt er een soort toneelstuk opgevoerd lijkt wel. Er zijn 5 kantoortjes waar we langs moeten. Een vriendelijke oudere meneer legt uit in welke volgorde we moeten lopen. Eerst een bodyscan, want met koorts kom je de grens niet over. Dan de immigration, daar koop je een visum. Nu moeten we de Magirus nog naar binnen krijgen. Een verzekering, een Road Tax, en een clearance. Overal krijgen we een prachtig papier met glimmers en stempels en watermerken.
Het is al twee uur als we met een stapel mooie paperassen door de slagbomen het land in gaan. Livinstone redden we niet meer. Als om te bewijzen dat de papieren echt nodig zijn worden we om de 30 kilometer aangehouden en wordt er naar een van de deftige documenten geïnformeerd.
En daarnaast voelen we allemaal de verlichting in sfeer. Wat een gezelligheid in Zambia, iedereen zwaait en lacht naar ons. Of komt het doordat wij blij zijn om Namibië te verlaten?

Na drie dagen rijden en een bezoek aan de befaamde Victoria Falls bereiken we onze werklocatie Barefeet Theatre, in Lusaka! Een geweldige plek waar mensen werken aan theaterstukken en tegelijk aan het creëren van kansen voor kinderen die een leven op straat achter zich proberen te laten.

Hier een aantal foto’s van de wijk ‘Garden compound’ waar we aan de slag zullen gaan: